Actividades del club

Translate

sábado, 6 de junio de 2009

Thalassa, el mar espera

Desde que hace unos meses se iniciara su diseño y construccion, la madera ha ido tomando forma de kayak. Horas de trabajo en la sombra para redefinir una idea que todos de algun modo u otro llevamos dentro, la propia construccion de tu kayak.
Albert ha conseguido llegar a tocar ese sueño, sueño que esta a punto de ser una realidad, el Thalassa esta a punto para su botadura.
Aqui tienes algunos datos tecnicos:



Bàsicament te 4050 mm de eslora per 600 mm de mànega. El pes a falta d´acabament no el tinc encara, pero per dalt de 20 kg.
El model es un TOPS KAYAK del club TOPSSEIS de Múrcia , de l´estil "Stitch and Glue", cosir i pegar, dels denominats "HARD CHINE", amb casc de línees dures i vives format per quatre peces, però amb modificacións:
Mamparos complets i sellats fins la coberta, curves de proa i popa i radi de la coberta modificades, marc per al faldó completament diferent, al estil dels CLC americans. Després conte detalls de collita propia com els reposapeus d´alumini amb fusta, seient i respaldament customitzats i compartiment i tapa del tambutxo, també modificats. No exiteix cap plantilla de cap clase per lo que cada peça ha sigut conceptuada amb cartró i després pasada a la fusta.
La construció se du a terme amb dos tableros de contraxapat marí fenólic de 5 mm de mesusres 1830 x 3100 mm, cuatres llistons de abet modificats de 22 x 22 mm, 7 kg de resina de epoxi, 500 grs de resina de polyester i aproximadament 10 m2 de tela de fibra de vidre de 166 gr / m2 , a més d´uns 1,50 m2 de tela de fibra de vidre per reforçar el interior de la banyera i algo de matt / pels de fibra de vidre. Tot el casc està laminat, tant per dins, com per fora.
El acabat amb 3 capes de Vernis Marí de Poliuretà de dos components amb protecció UV, per evitar la premarura degradació de l´epoxi.
El temps de ejecució, a falta d´acabar està per dalt de les 210 hores.
Mas fotos.

2 comentarios:

pasqual dijo...

hola andres
me alegro que desde una tierra tan lejana tengamos un seguidor de este modesto pero serio blog.
la verdad que a mo tambiem me ha picado el gusanillo de construir mi propio "caiac" (como se escribe en catalan), despues de ver como está Albert esta disfrutando con la faena.
un saludo desde este rincon dl mundo (Benicarló- Baix Maestrat-Pais Valencia- España)
pasqual.

Rafa dijo...

Felicidades ARK por tu seguimiento. Y tambien para Albert, ya sabemos que las pruebas de flotabilidad y estabilidad de este fin de semana han sido buenas, solo queda rematar el trabajo y proceder a su bautismo de mar. Quedamos expectantes.